Одлука Окружног суда: Зељковићу и осталим мјесец дана притвора

ГС
Одлука Окружног суда: Зељковићу и осталим мјесец дана притвора

БАЊАЛУКА - Према одлуци Окружног суда у Бањалуци, Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, мораће провести мјесец дана у притвору.

Притвор је такође одређен и директору фирме “Промединг” Драгану Дубравцу, власнику туристичке агенције “Травел фор фан" Саши Марковићу, и директору “Проконтрола” Славку Бојићу.

Притвор је одређен јер, како суд сматра, постоји бојазан да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, односно како не би утицали на свједоке или саучеснике.

Из Суда је саопштено да притвор може трајати најдуже мјесец дана, а рачуна се од часа лишавања слободе.

У саопштењу је наведено да постоји основана сумња да је лице чији су иницијали Б. З. починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења, С. Б. и Д. Д. кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења у помагању у стицају са кривичним дјелом злоупотреба у поступку јавне набавке, а С. М. кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења у помагању.

У саопштењу се додаје да притвор за осумњиченог Б. З. може трајати најдуже до 16. октобра у 00.05 часова, за С. Б. до 15. октобра до 17.25 часова, за Д. Д. до 15. октобра у 16.40 часова и за осумњиченог С. М. најдуже до 15. октобра до 20.30 часова.

Републички јавни тужилац предложио је раније притвор за Славка Бојића, Сашу Марковића, Драгана Дубравца и Бранислава Зељковића који су осумњичени за злоупотребу службеног положаја или овлашћења и незаконите радње у поступцима јавне набавке које је спроводио Институт за јавно здравство Републике Српске.

Зељковић је приведен у четвртак, 16. септембра, у поподневним часовима у просторије Републичког јавног тужилаштва у Бањалуци на испитивање, гдје су раније саслушани Бојић, Марковић и Дубравац, који су се бранили ћутањем.

Истрагом у овом предмету руководи Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана