Одгођено рочиште за одређивање притвора Зељковићу и другима

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Рочиште за одређивање притвора директору Института за јавно здравство Браниславу Зељковићу и осталим ухапшеним због злоупотребе положаја у пословању ове установе одгођено је до 18 часова на захтјев одбране осумњичених.

Одбрана је тражила додатно вријеме за припрему  па им је суд то одобрио.

Осим Зељковића, притвор је затражен и за осумњичене Драгана Дубравца, Сашу Марковића и Славка Бојића, а рочиште је било заказано за 13 часова

Иако је случај од јавног интереса, новинарима није дозвољено да уђу у судницу Окружног суда у Бањалуци.

Поступајући судија одлучио је да новинари не могу пратити рочиште, на којем ће Тужилаштво и одбрана изнијети аргументе у вези са приједлогом за одређивање притвора.

Републичко јавно тужилаштво - Посебно одјељење за организовани криминал, корупцију и најтеже облике привредног криминала затражило је за директора Института за јавно здравство Српске Бранислава Зељковића одређивање једномјесечног притвора по свим основама.

Притвор за Зељковића затражен је због бојазни од бјекства, утицаја на свједоке и саучеснике те сакривања и уништавања доказа. Поред наведеног,притвор је затражен због бојазни да ће довршити започето кривично дјело, те у коначници да ће пуштање Зељковића на слободу, изазвати узнемирење јавности и нарушити јавни ред и мир.

Тражење притвора по свим основама иначе је ријеткост.

За осумњичене Драгана Дубравца, Сашу Марковића и Славка Бојића затражен је „само“ због утицаја на свједоке и уништавање доказа, те узнемирења јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана