Одгођено именовање Ћулума за директора СИПА

Жељка Домазет
Одгођено именовање Ћулума за директора СИПА

САРАЈЕВО – Именовање Дарка Ћулума за директора Агенције за истраге и заштиту (СИПА) скинуто је са дневног реда данашње сједнице Савјета министара БиХ на захтјев свих бошњачких министара.

Рекао је то након сједнице Савјета министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић.

Ћулум је данас, на Радончићев приједлог, требало да на сједници Савјета министара буде именован  за директора СИПА, али је већ јуче било извјесно да од тога нема ништа јер је замјеница предсједавајућег Савјета министара Бисера Турковић из СДА тражила скидање те тачке са дневног реда сједнице, уз образложење да тај процес треба да тече паралелно са избором првог човјека Обавјештајно-безбједносне агенције ОБА.

Потом је синоћ Радончић потврдио да ће избор ОБА и СИПА ићи заједно и најавио и да ће Осман Мехмедагић Осмица,  остати на челу ОБА. Мехмедагић је кадар СДА и та странка инсистира на његовом останку на тој позицији.

- Наредна сједница Савјета министара је у четвртак, али ни тада именовања неће бити на дневном реду. Консултације о именовању директора СИПА и ОБА су у току и очекуемо да ће брзо бити постигнут догово – истакао је Радончић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана