Одгођен почетак суђења припадницима Равногорског покрета

Срна
Одгођен почетак суђења припадницима Равногорског покрета

САРАЈЕВО- Због болести једног од оптужених отказан је за данас најављени почетак суђења тројици припадника Равногорског покрета, оптужених да су у марту 2019. године на подручју Вишеграда изазвали и распиривали националну и вјерску мржњу, рекао је Срни адвокат Бојан Веселиновић.

Оптужени су Душан Сладојевић, Славко Алексић и Ристо Лечић.

Веселиновић, који је бранилац Алексића и Лечића, навео је да је један од оптужених у петак, 11. јуна, отпуштен из болнице гдје се лијечио од заразе вирусом корона, па је због тога затражено одгађање почетка суђења.

Првобитно је почетак суђења заказан за 21. април, али је, како су тада образложили у Суду БиХ, одгођен због ризика и околности изазваних пан-демијом вируса корона.

Тројици Равногораца на терет је стављено да су 10. марта 2019. године учествовали на окупљању у Вишеграду у организацији Равногорског покре-та отаџбине Српске, а потом на локалитету Добрунске ријеке, познатом као Дражевина, у говорима величали тај покрет и тако „изазвали узнеми-реност и страх становништва, нарочито повратника“.

Лечић је оптужен да је на Тргу у Вишеграду пјевао уз гусле пјесму којом се велича четнички покрет, а која, како је наведено у оптужници, у тексту изражава пријетњу или насиље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана