Одбијена жалба о укидању мјера Новалићу, Солаку и Хоџићу

Srna
Одбијена жалба о укидању мјера Новалићу, Солаку и Хоџићу

САРАЈЕВО - Суд Босне и Херцеговине одбио је жалбу Тужилаштва БиХ на рјешење којим су укинуте мјере забране према осумњиченим особама Фадилу Новалићу, премијеру ФБиХ, Фахрудину Солаку, директору ФУП-а и Фикрету Хоџићу, власнику фирме "Сребрена малина" у предмету "Респиратори", јавља телевизија "Н1".

Подсјетимо, из Суда БиХ је речено да су укинули мјере забране након што су истекла рјешења, а Тужилаштво БиХ није доставило потребно изјашњење, наведено је у одлуци судије за претходни поступак Татјане Косовић.

Тужилаштво је искористило законски рок од три дана за жалбу и тада је саопштило да је "Суд БиХ у потпуности пропустио утврдити да ли су мјере забране испуниле сврху ради којих су изречене, будући да је Суд БиХ претходно утврдио постојање околности на страни осумњичених које указују да би исти могли ометати кривични поступак контактом са свједоцима, а потом по службеној дужности изрекао мјере забране ради отклањања тих околности".

Представница адвокатског тима Фадила Новалића Васвија Видовић казала је за "Н1" да још увијек нису запримили Одлуку Суда БиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана