Од 1. јуна успостава путничког саобраћаја ЖРС

ГС
Од 1. јуна успостава путничког саобраћаја ЖРС

БАЊАЛУКА - Путнички саобраћај по важећем реду вожње успоставља се од понедјељка, 1. јуна, а на основу сагласности Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и закључка Управе Жељезница Републике Српске, саопштено је из овог предузећа.

Путнички брзи возови на релацији Сарајево - Бихаћ - Сарајево и Сарајево - Бањалука - Сарајево, као и локални путнички возови Добој - Петрово Ново - Добој, неће саобраћати до даљег. О почетку саобраћања наведених возова јавност ће бити благовремено информисана, прецизирају из ЖРС.

Како је наведено, саобраћање путничких возова успоставља се уз спровођење закључака Републичког штаба за ванредне ситуације РС, те у складу с упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, а у циљу превенције, заштите и контроле ширења вируса ЦОВИД-19.

То, како појашњавају, подразумијева обавезну дезинфекцију обуће и руку на улазима у просторе жељезничких станица, обавезну употребу маске за путнике и особље, поштовање физичког растојања између особа од најмање један метар, те улазак у возове уз обавезно поштовање свих наведених упутстава на једна врата. Приликом распореда путника у возовима, у употреби ће бити свако друго сједишта у купеима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана