Обустављена истрага против портпаролке ФСРС

Д. М.
Обустављена истрага против портпаролке ФСРС

Бањалука - Окружно тужилаштво Бањалука обуставило је истрагу против службенице за односе са јавношћу и лиценцирање Фудбалског савеза РС Јелена Губић против које су инспектори Полицијске управе Бањалука поднијели извјештај због сумње да је извршило кривично дјело “неовлашћено фотографисање”

У наредби о обустави истраге наводи се да “оно што је учинила Јелена Губић није кривично дјело неовлашћено фотографисање из члана 156. став 1. Кривичног законика РС”.

У образложењу наредбе се наводи да је Јелена Губић 20. септембра око девет часова у просторијама ФСРС током радног састанка, након што је у просторије дошао Новак Дамјановић и пришао секретару ФСРС Горану Ћејићу, те је између њих дошло до вербалног и физичког сукоба, тај сукоб снимила камером свог мобилног телефона, потом позвала полицију и пријавила сукоб. Истога дана, наводи се даље, она је приликом саслушања у ПУ Бањалука полицијском инспектору путем апликације “Вибер” послала наведени снимак који је касније емитован на порталу БН телевизије.

- Тужилаштво је закључило да у радњама осумњичене нису остварена обиљежја кривичног дјела неовлашћено фотографисање, зато што спорни снимак није сачињен у приватним просторијама, већ за вријеме састанка у службеним просторијама ФСРС које имају карактер јавног мјеста - наводи се у образложењу наредбе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана