Обрачун миграната у кампу Липа: Авганистанци напали Алжирце

ГС
Обрачун миграната у кампу Липа: Авганистанци напали Алжирце

БИХАЋ- У кампу Липа, надомак Бихаћа, јуче је у послијеподневним часовима избила велика туча међу мигрантима који су ту смјештени, те је повријеђено више лица, потврђено је из полиције Унско- санског кантона (УСК).

Према ријечима портпарола Министарства унутрашњих послова УСК Але Шиљдедића, позив за интервенцију добили су око 17.30 часова од радника Међународне организације за миграције (ИОМ), који су јавили да је у току физички обрачун између двије групе миграната.

Шиљдедић је за "Независне" рекао да су припадници полиције, доласком на лице мјеста потврдили наводе из пријаве, а у поменутом сукобу четири мигранта из Авганистана напала су двојицу Алжираца, 22-годишњака и 21-годишњака, који су се бранили оштрим предметима. Том приликом успјели су нападачима задати лакше повреде у виду посјекотина, али су на крају савладани и претучени.

- Сви повријеђени збринути су у Дому здравља у Бихаћу, тамо им је пружена медицинска помоч, а повреде су окарактерисане као лакше - казао је Шиљдедић.

У сукобу је лакше повријеђен и радник ИОМ-а који је покушао посредовати у сукобу, а током полицијске истраге установљено је да је сукоб избио због украденог мобиног телефона.

Иначе, ово није први сукоб овакве врсте у прихватном центру Липа, гдје константно борави око хиљаду миграната.

Шиљдедић истиче како су током ове године мигранти били главни виновници у укупно 726 инцидентих ситуација, те да су починили укупно 48 кривичних дјела, као и велики број нарушавања јавног реда и мира.

У поменута кривична дјела спадају убиства, покушаји убистава, силовања и друга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана