Обиљежен Дана полиције и МУП-а Србије, заклетву положило 1.337 нових чувара реда

Срна
Обиљежен Дана полиције и МУП-а Србије, заклетву положило 1.337 нових чувара реда

БЕОГРАД - У Београду је данас одржана централна манифестација у оквиру обиљежавања Дана полиције и Дана Министарства унутрашњих послова на којој је заклетву положило 1.337 нових полицијских службеника.

Свечаности испред Палате „Србија“ присуствовао је и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

У обраћању на свечаности предсједник Србије Александар Вучић поручио је да је важно да Србија има снажну полицију, ватрогасце који спасавају животе људи, те људе који помажу приликом природне непогоде.

-Ви сте ти који чувате и штитите државу. Хвала вам што обављате најтежи посао, што се на дневном нивоу суочавате са убицама, али и онима који нашој деци дају дрогу. Ви сте ти који чувате и мир и ред и поредак. Ви сте ти од којих зависи борба против организованог криминала и корупције и тражим од вас да будете још жешћи и снажнији у томе - нагласио је Вучић.

Он је истакао да Србија мора да брине и о свом роду.

-Нема ништа природније и као што волите своју децу, ништа није нормалније него да волите свој народ не чинећи ништа лоше ником дугом - истакао је Вучић.

Предсједник Србије је најавио повећање плата полицајцима ове и сљедеће године, истичући да српски полицајац мора да има живот достојан човјека и добру плату да би могао да обавља своје обавезе.

Вучић је напоменуо да да није председник свих Срба, већ Србије и свих народа који у њој живе.

На данашњој свечаности уручена су одликовања најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова - медаље за посвећеност служби и медаље за храброст.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да данас нису изведени техника и оружје, опрема и обука.

-Извели смо пред вас људе да Србија види ко јој чува сан, ко јој дане чини мирним, извели смо пред вас најмлађе, а дочекаћемо да их зовемо и најбољим - истакао је Вулин.

Манифестација је завршена налетом хеликоптера МУП-а Србије, обраћањем команданта хеликоптерских јединица Ненада Недића који је прелетио изнад Новог Београда, као и испраћајем државне заставе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана