О разрјешењу Абазовића 3. фебруара, дан послије о неповјерењу Влади

Срна
О разрјешењу Абазовића 3. фебруара, дан послије о неповјерењу Влади

ПОДГОРИЦА - Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић сазвао је за 3. фебруар ванредну сједницу парламента на којој ће бити разматран приједлог за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића, а за 4. фебруар сједницу на којем ће бити разматран приједлог да се гласа о неповјерењу Влади.

Бечић је написао на "Твитеру" да су му у претходна два дана пристигла три захтјева за ванредним засједањем Скупштине, те да је за наредну седмицу сазвао три ванредне сједнице које ће бити одржане 3. и 4. фебруара.

Он је навео да је прва сједница заказана за 3. фебруар, на захтјев Владе Црне Горе, са двије тачке дневног реда - Приједлог за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића и Приједлог за избор потпредсједника Владе и министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића.

Друга ванредна сједница, на захтјев Владе Црне Горе, сазвана је 4. фебруар са једном тачком дневног реда Приједлог одлуке о скраћењу мандата Скупштине Црне Горе.

Трећа ванредна сједница, на захтјев 31 посланика, заказана је за 4. фебруар са двије тачке дневног реда Приједлог да се гласа о неповјерењу Владе Црне Горе и Приједлог закона о допунама Закона о локалној самоуправи.

"Подсјећам да се сагласно Уставу Црне Горе и Пословнику о раду Скупштине ванредно засједање сазива на захтјев предсједника Црне Горе, Владе или најмање трећине укупног броја посланика, а да подносилац захтјева за ванредно засједање одређује дан одржавања и дневни ред сједнице", написао је Бечић.

Скупови у више градова због захтјева за смјену Владе

Грађани Црне Горе у више градова и вечерас окупљањем изражавају незадовољство због иницијативе за смјену Владе Здравка Кривокапића са поруком да је смјена Владе Црне Горе издаја воље грађана.

У Никшићу се окупило више стотина грађана, који су развили велику тробојку и који узвикују "Узео си паре Дритане!"

Новинар Радио телевизији Црне Горе пријавио је полицији да је нападнут током овог окупљања, а полиција је привела осумњиченог нападача.

У Беранама се треће вече окупио већи број грађана, који су поручили Кривокапићу да је мањинска влада издаја.

Окупљени су узвикивали "Издаја" и поручили Кривокапићу "да буде премијер свог народа".

У Беранама су најавили да ће се и сутра увече окупити поводом истог разлога.

Протести су за вечерас заказани и у Подгорици, Бару и Бијелом Пољу.

Неколико стотина грађана окупило се синоћ испред зграде Владе у Подгорици због најава формирања мањинске владе и иницијативе за изгласавање повјерења Влади коју су поднијели Грађански покрет УРА и опозиција.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана