О чему су разговарали Брнабићева и Шмит

Танјуг
О чему су разговарали Брнабићева и Шмит

БЕОГРАД - Предсjедница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са Кристијаном Шмитом, о значају заједничких пројекта у региону за његов напредак и изналажењу начина да се њихова реализација убрза.

Брнабићeва је подсјетила да је Србија гарант Дејтонског споразума, да поштује територијални интегритет БиХ и да је опредјељена и отворена за развој добросусједских односа и билатералне сарадње, што обухвата како сарадњу са њеним централним, тако и са ентитетским властима, саопштено је из Владе Србије.

Она је током разговора у Влади Србије још једном подвукла да је и предсједник Србије Александар Вучић у континуитету у претходним годинама слао позитивне сигнале и да наставља са таквом политиком, уједно истакавши да су безбједност, стабилност и економски развој у интересу читавог региона.

Према њеним ријечима, Србија пружа и многе могућности, посебно младима, за развој њихових потенцијала, улаже у савремене технологије и ИТ, али је такође веома отворена да са БиХ гради мостове на свим пољима.

Брнабић је рекла да се радује сарадњи са новим сазивом Савјета министара БиХ.

Премијерка Србије је и овом приликом поновила да је неприхватљиво и супротно дипломатској пракси недавно објављивање у јавности ноте Амбасаде Србије у БиХ са личним и поверљивим подацима, које је довело до угрожавања безбједности штићене личности.

Оцијенивши овакву праксу као неприхватљиву Шмит је истакао да је у складу са одлуком Управног одбора Савјета за спровођење мира о томе извјестио дипломатску заједницу у БиХ.

Шмит се сагласио се Брнабићевом да је стабилност региона и његов економски развој изузетно важан, као и да у Београду види искреног сарадника и партнера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана