Новитовићу шире списак оптужби?

Небојша Томашевић
Новитовићу шире списак оптужби?

БАЊАЛУКА - Тужилаштво провјерава да ли је в.д. директор Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић, који је ухапшен због нелегалног запошљавања бившег директора Института за јавно здравство Српске Бранислава Зељковића, починио још нека кривична дјела, потврђено је "Гласу Српске".

Извор близак истрази рекао је како постоје одређене индиције да средства Цивилне заштите нису расподјељивана у складу са законом и прописима.

- Новитовићу се за сада на терет ставља само злоупотреба службеног положаја или овлаштења при запошљавању Бранислава Зељковића - рекао је наш извор.

Новитовић је ухапшен у понедјељак по налогу Републичког тужилаштва у коме је испитан, а јуче касно поподне предат је у ову установу на поновно испитивање. Он је прије хапшења позван да дође у поменуту институцију гдје је дао изјаву у вези с оним за шта га сумњиче, а након тога је ухапшен.

Како је раније саопштено из Републичког тужилаштва, Новитовића терете за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Данас су по налогу тужилаштва претресене канцеларије Републичке цивилне заштите у Бањалуци и Источном Сарајеву које је користио осумњичени. Како сазнајемо, претресена је и његова кућа на подручју Бањалуке, као и канцеларије које је користио у згради Владе Републике Српске. У Републичком тужилаштву потврдили су да су на мети претреса, у циљу прикупљања доказа, биле све просторије које је осумњичени користио па и оне у згради Владе РС.

- Осумњиченог ће испитати тужилац након чега ће бити одлучено о евентуалном предлагању притвора и другим мјерама - рекли су у Републичком тужилаштву, не наводећи више детаља.

Новитовићев адвокат Небојша Пантић раније је казао да је хапшење дио предизборне кампање.

- Он се у понедјељак одазвао на позив Републичког тужилаштва који му је упућен још 23. септембра те је дао изјаву након чега је ухапшен, што нема смисла. Терете га да је нелегално запослио Бранислава Зељковића, што је негирао и детаљно све објаснио. Послије су га ухапсили тако да с обзиром на начин како се све десило сматрам да је ово све у циљу прљаве предизборне кампање да се укаља углед човјека пред изборе - рекао је адвокат Небојша Пантић.

Новитовић је кадар Уједињене Српске из које је раније саопштено да је његово хапшење и то неколико дана пред изборе покушај да се смањи рејтинг странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана