Нових 45 случајева вируса корона у Српској, двије особе преминуле

Г.С.
Нових 45 случајева вируса корона у Српској, двије особе преминуле

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 632 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 45 особа у Републици Српској.

 

 

Ради се о 32 мушке и 13 женских особа, од којих је 18 млађе, 20 средње и седам особа старије животне доби.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Према мјесту пребивалишта, 21 особа је из Бањалуке, четири из Прњавора, по три из Бијељине, Приједора, Требиња и Фоче, по двије из Козарске Дубице и Српца и по једна из Вишеграда, Кнежева, Пала и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу и жени средње и старије животне доби из Бањалуке и Гацка.

До сада је у Републици Српској потврђено 8.736 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 292 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 5.634 особа, а тестирано је укупно 74.808 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 182, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 57, а у општим болницама 125.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.405 особа, а надзор је завршен код 55.874 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана