Новић: Има низ одредаба Изборног закона гдје нема потребе мијењати Устав

Фена
Новић: Има низ одредаба Изборног закона гдје нема потребе мијењати Устав

САРАЈЕВО - Замјеник предсједавајуће Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства БиХ Средоје Новић (СНСД) изјавио је данас у Сарајеву како мисли да треба кренути од једноставнијег ка сложенијем, додајући да има низ одредаба Изборног закона, законодавства, гдје нема потребе мијењати Устав.

"Ако уђемо у одредбе изборног законодавства које регулишу и нешто што треба улазити у уставне одредбе, камо среће да ми дођемо у сагласност око тога и да кажемо онда Парламенту 'ово је добро рјешење, само треба још промијенити ову или ону одредбу Устава'", казао је Новић.

Додао је како треба кренути с оптимизмом, да се сви требају "наоружати стрпљењем, коректношћу, једним мирним разговором о свим питањима која се тичу изборног законодавства".

"Ако не могнемо добити нови изборни закон прије избора онда је то катастрофа. Мислим да можемо и немам никакве илузије да, уколико буде добре политичке жеље, атмосфере у самој интерресорној радној групи, да изборни закон можемо добити већ током или крајем љета", сматра Новић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана