Но­ви по­ку­шај Са­вје­та ми­ни­ста­ра да ко­нач­но одр­жи сјед­ни­цу

Ж. Д.
Но­ви по­ку­шај Са­вје­та ми­ни­ста­ра да ко­нач­но одр­жи сјед­ни­цу

Са­ра­је­во - Са­вјет ми­ни­ста­ра у тех­нич­ком ман­да­ту да­нас би тре­ба­ло да раз­ма­тра при­је­длог од­лу­ке о при­вре­ме­ном фи­нан­си­ра­њу ин­сти­ту­ци­ја БиХ и ме­ђу­на­род­них оба­ве­за БиХ за пе­ри­од јул-сеп­тем­бар, са­оп­ште­но је из ове ин­сти­ту­ци­је.

Сјед­ни­ца Са­вје­та ми­ни­ста­ра од­го­ђе­на је 10. ју­ла и тре­ба­ло би да бу­де одр­жа­на да­нас. Од­лу­чи­ва­ње Са­вје­та ми­ни­ста­ра о овој тач­ки днев­ног ре­да прет­ход­но је од­го­ђе­но 27. ју­на, а по­том и 2. ју­ла због не­при­су­ства ми­ни­стра фи­нан­си­ја и тре­зо­ра у тех­нич­ком ман­да­ту Вје­ко­сла­ва Бе­ван­де, чи­је је ми­ни­стар­ство пред­ла­гач ове тач­ке. Та­да су са днев­ног ре­да ски­ну­те и оста­ле тач­ке чи­ји је пред­ла­гач Ми­ни­стар­ство фи­нан­си­ја и тре­зо­ра, јер је прак­са да ка­да не­ма не­ког ми­ни­стра на сјед­ни­ци тач­ке чи­ји је пред­ла­гач ми­ни­стар­ство на чи­јем је он че­лу бу­ду од­го­ђе­не.

Но, хо­ће ли ко­нач­но до­ћи до усва­ја­ња ове од­лу­ке и да ли ће сјед­ни­ца би­ти одр­жа­на ни ју­че до кра­ја да­на ни­је се мо­гло са си­гур­но­шћу твр­ди­ти. На­и­ме, ми­ни­стри из ХДЗ-а БиХ ни­су до­ла­зи­ли на сјед­ни­це ко­је су за­ка­зи­ва­не то­ком овог мје­се­ца, па с тим у ве­зи ни­је по­зна­то ни хо­ће ли при­су­ство­ва­ти да­на­шњој сјед­ни­ци.

Ми­ни­стар прав­де Јо­сип Гру­бе­ша ре­као је да на сјед­ни­це Са­вје­та ми­ни­ста­ра БиХ до­ла­зи уви­јек осим ка­да је спри­је­чен, од­но­сно слу­жбе­но од­су­тан.

- Од­лу­ка о при­вре­ме­ном фи­нан­си­ра­њу ни­је из над­ле­жно­сти Ми­ни­стар­ства прав­де БиХ и не мо­гу ко­мен­та­ри­са­ти ма­те­ри­ја­ле ко­је ја не пред­ла­жем па ни прог­но­зи­ра­ти њи­хо­ву суд­би­ну - ре­као је Гру­бе­ша.

С дру­ге стра­не, ми­ни­стар ино­стра­них по­сло­ва БиХ Игор Цр­на­дак по­твр­дио је свој до­ла­зак на сјед­ни­цу, али ви­ше ин­фор­ма­ци­ја ни­је имао.

- До­ла­зим на сјед­ни­цу, а о оста­лом не же­лим да на­га­ђам. Би­ће вре­ме­на за ко­мен­тар на­кон сјед­ни­це - из­ја­вио је Цр­на­дак.

У Ми­ни­стар­ству фи­нан­си­ја ју­че је крат­ко ре­че­но да о овим пи­та­њи­ма не же­ле да на­га­ђа­ју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана