Нови детаљи убистава самострелом у Њемачкој: Добровољно умрли у секташком обреду?

Глас Српске
Нови детаљи убистава самострелом у Њемачкој: Добровољно умрли у секташком обреду?

Берлин - Њемачка полиција истражује тајанствени случај наводног самоубиства петоро људи, који су били у кругу средњовековних борилачких вјештина.

Тијела три особе пронађена су у хотелу у граду Пасау у јужној Баварској. Лешеве је пронашла жена која је дошла да очисти собу. Према њеним ријечима, двојица мртвих мушкараца лежала су на кревету, држеćи се за руке. Касније је полиција успјела да утврди њихове идентитете: то су били 53-годишњи Торстен Вајс и 33-годишњи Керстин Ендерс. Поред кревета је пронађено и тијело 30-годишње Фарине Каспари.

Све жртве су имале ране од стријела из самострела - један мушкарац је убијен са двије стријеле испаљене у главу и три у груди, док је његов друг умро од двије стријеле од којих је једна погодила главу, а друга у груди.

Као што истрага каже, Каспари је прво пуцала у своје пријатеље, а онда је извршила самоубиство.

У соби нису пронађени знаци борбе или присуства странаца. С тим у вези, полицијски службеници су сугерисали да је масакр планиран унапријед и да су сво троје добровољно умрли. Поред тога, у просторији су пронађена и два тестамента која су потписали Вајс и Ендерс.

Према локалним медијима, очевици који су уочи убиства видјели њих троје, примјетили су да су сви изгледали “чудно” - један од њих је имао дугачку бијелу браду, а сви су били потпуно обучени у црно. Стигавши у хотел, пожељели су свим присутним добро вече и отишли ​​у собу на другом спрату, узевши са собом воду и Кока-Колу, рекао је гост хотела за “Меркур”. Као што је сугерисано у њемачком издању “Билда”, они су се враćали са “витешког турнира”.

У процесу истраге мистериозног убиства, полиција је такође пронашла тијела још двије жене, уско повезане са раније убијеним у Пасау Вајсу, Ендерсом и Каспари. Тако је у стану преминулог рођака пронађена сестра Фарине Каспари, 35-годишње Гертруде Каспари, која се налази тачно 666 километара даље, у граду Витингену. Уз њу је била и 19-годишња ученица по имену Карина. Обје су, наводно, умрле од предозирања.

“Тијела су откривена када је неко од комшија чуо за вијести из Пасауа и рекао полицији да је поштанско сандуче попуњено и да се из стана осјећа чудан мирис”, рекао је тужилац.

Према ријечима Карининих родитеља, учитељ латинског је учествовао у истој секти и наводно је силовао на почетку познанства. Она је са њим почела да иде у средњовјековни круг борилачких вјештина, гдје су веć били ангажовани његова супруга Керстин Ендерс, као и сестре Каспари и Торстен Вајс. Међутим, након неколико мјесеци, учитељ је извршио самоубиство без навођења разлога.

Одмах по уласку у круг, њихова кćерка се драматично промијенила, каже пар. Карина, која је увијек била веома весела и љубазна, упала је у депресију, префарбала косу у црно и одржавала комуникацију само са својим новим пријатељима.

Када је Карина навршила 18 година, удаљила се од родитеља, потпуно прекидајуćи комуникацију с њима. Као што су истражитељи успјели установити, у том тренутку она се настанила на фарми у Доњој Саксонији, коју је Вајс изнајмљивао с Ендерсом и сестрама Каспари неколико мјесеци 2017. године. Око тог времена, све жене су престале да комуницирају са својим рођацима, водеćи изоловани начин живота.

Прве сумње о необичној дружини произашле су од власника фарме, који их је видио више пута. Према Александру Кругеру, Вајс је третирао жене као робове.

“Постојало је осјеćање да је он њихов господар. Човјек је избацивао оштре кратке фразе као да је издавао наредбе, а дјевојке су послушно слушале и нису чак ни подигле главу. Да нисам лично са њим разговарао неколико пута, помислио бих да их држи у страху”, рекао је комшија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана