Нове поплаве у БиХ: Најтежа ситуација у Корају и Челићу, поплављени стамбени и пословни објекти

ГС
Foto: Анадолија

ЛОПАРЕ - Јако невријеме захватило је у послијеподневним сатима шире подручје Тузланског кантона и сусједних општина у Републици Српској.

Најтежа је ситуација у Општини Челић (ФБиХ) и мјесној заједници Корај, Општина Лопаре у Републици Српско. Водена бујица носи све пред собом, поплављени су стамбени и пословни објекти, а јака киша не престаје падати.

Пред становницима мјеста у Општини Челић и Општини Лопаре је још једна бесана ноћ јер су и прије десетак дана били изложени поплавама које су причиниле штете мјерене у стотинама хиљада марака, пише Анадолија.

Припадници Цивилне заштите и путне оперативе су на терену, али проблем представља чињеница да киша непрестано пада.

Након обилних падавина које су у поподневним и вечерњим часовима захватили мајевичку регију, дошло је до заплављења неколико кућа у Тутњевцу код Угљевика. На терену се налазе ватрогасци са пумпама.

Пролом облака у Тузли произвео је поплаве на неколико раскрсница јер канализациона мрежа није могла прихватити огроман прилив вода. Срећа у несрећи је да није било плављења стамбених објеката.

И у другим подручјима Тузланског кантона јака киша је проузроковала проблеме, али ни изблиза овакве као што је случај у Челићу.

Због веће количине падавина одводи су се зачепили у Витезу, што је поплавило дио улица у овој опшини.

Иста ситуација је била и у брчанском насељу Паланка.

Због излијевања бујичних потока на магистрални пут М17 у мјесту Бранковићи код Жепча обустављен је саобраћај на овој дионици магистралног пута, пишу федерални медији.

До проблема је дошло и до Хаџића, када је због веће количине падавина канализација поплавила стан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана