Новалићу, Солаку и Хоџићу укинуте мјере забране

Г.С.
Новалићу, Солаку и Хоџићу укинуте мјере забране

САРАЈЕВО - Суд Босне и Херцеговине укинуо је мјере забране које су биле одређене премијеру ФБиХ Фадилу Новалићу, суспендованом директору Федералне управе цивилне заштите Фахрудину Солаку и власнику Сребрене малине Фикрету Хоџићу.

Ово је потврђено за Радиосарајево.ба.

Новалић, Солак и Хоџић осумњичени су у премету "Респиратор". Истрага је отворена због набавке 100 респиратора из Кине за 10,5 милиона КМ, преко пољопривредног добра Сребрена малина.

Током истраге је, између осталог, вјештачено да ови респиратори нису употребљиви у јединицама интензивне његе, а набављени су управо због пандемије новог соја коронавируса.

Након хапшења Новалића, Солака и Хоџића, Тужилаштво БиХ је затражило притвор, а Суд БиХ је донио рјешење којим одбија приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање једномјесечног притвора, али уз мјере забране, и то састајањем са свједоцима, а брани им се и са се међусобно састају и комуницирају.

Како је тада речено, мјера забране ће трајати док за њом постоји потреба. Свака два мјесеца ће се контролисати њена оправданост.

Осим њих, осумњичен је и Александар Золак, директор Агенције за лијекове БиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана