Новалић, Солак и Хоџић нису дошли на рочиште

Срна
Новалић, Солак и Хоџић нису дошли на рочиште

САРАЈЕВО - У Суду БиХ данас је почело рочиште премијеру Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадилу Новалићу, суспендованом директору Федералне управе цивилне заштите Фахрудину Солаку и власнику фирме "Сребрена малина" Фикрету Хоџићу због набавке респиратора из Кине у вриједности 10,5 милиона КМ, али се нико од осумњичених није појавио.

Мирна Делалић, адвокат власника "Сребрене малине", фирме преко које су за потребе ФБиХ увезени респиратори, рекла је Срни да нису ни добили позив за рочиште.

"Позив нисмо добили. Тако да се нисмо могли ни појавити", рекла је Делалићева.

Она је навела да не зна у којој је процесној фази предмет.

"Оптужнице нема, не знам у којој је тачно процесној фази тај предмет. Из медија сам сазнала да је данас рочиште", додала је Делалићева.

Рочишту, које је на интернет страници Суда било заказано за 14.00 часова, одазвао се једино Асим Сарајлић, који је недавно у том предмету саслушан као свједок, али је, због заштите свједока, јавност била искључена, преносе федерални медији.

Суд је раније донио одлуку да се Новалић, Солак и Хоџић бране са слободе.

Они су осумњичени да су починили кривична дјела удруживање ради чињења кривичног дјела, злоупотребу положаја, примање награде за трговину утицајем, прање новца и фалсификовање или уништење пословних докумената и трговинских књига, а у вези са увозом 100 кинеских респиратора у вриједности 10,5 милиона КМ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана