Новалић се састао са Врањем: Оптуженог за ратни злочин над Србима назвао херојем

Танјуг
Новалић се састао са Врањем: Оптуженог за ратни злочин над Србима назвао херојем

САРАЈЕВО - Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић састао се са Едином Врањем, против којег је у Србији подигнута оптужница за ратни злочин над Србима, након чега је предмет уступљен правосуђу БиХ.

Новалић је о томе јавност обавијестио заједничком фотографијом и објавом на „Фејсбуку“ у којој оптуженог за ратни злочин назива "херојем".

Новалић је  на свом „Фејсбук“ профилу саопштио да је неизмерно срећан што је, како је навео, "херој Един Врањ коначно у својој домовини".

-.Едине, ово дружење ми је потврдило да си људска величина. Драго ми је што сам био у могућности да помогнем инсану (човеку) као што си ти. Знај да ти увијек стојим на располагању - навео је Новалић.

Уз заједничку фотографију, Новалић је написао и да је ово само „почетак борбе за хероје који су неправедно приведени“.

-Али то је борба у којој ћемо побиједити, јер имамо газије као што је Един Врањ на нашој страни - навео је премијер Федерације БиХ.

Врањ је ухапшен 12. септембра по потјерници Србије и српско Тужилаштво за ратне злочине подигло је против њега оптужницу због сумње да је извршио кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника на подручју Горажда, од јануара 1993. до октобра 1994. године.

Врањ је некадашњи начелник Сектора за организовани криминал Министарства унутрашњих послова Федерације БиХ.

Српски правосудни органи одлучили су потом на основу споразума и уговора између Србије и БиХ одлучили да овај предмет уступе органима БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана