Новаковић Бурсаћ: Закључци Скупштине Српске довољно јасни и јаки за јединство

Срна
Новаковић Бурсаћ: Закључци Скупштине Српске довољно јасни и јаки за јединство

САРАЈЕВО - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ сматра да су закључци посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске довољно јасни и јаки да одрже јединство Српске и српског народа.

- Политичка борба је увијек извјеснија и квалитетнија ако око једне идеје или става имате окупљено што више актера. Нама је у оваквој композицији државе, каква је БиХ, свакако значајно, а на кључним питањима и неопходно да имамо усаглашене ставове из Републике Српске, на шта у континуитету позива и СНСД, а позвала је и Народна скупштина Српске - објаснила је Новаковић Бурсаћ.

Она сматра да су пријетње замјеника помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метјуа Палмера према званичницима Републике Српске који подрже став српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика беспредметне.

- У том контексту осјећам се, као сарадник Милорада Додика, мирно и спокојно, јер све што радимо и начин на који дјелујемо иде у правцу досљедне примјене Дејтонског мировног споразума - поручила је Новаковић Бурсаћ.

Она је подсјетила да су активности које спроводи српски члан Предсједништва у потпуности у складу са Дејтонским мировним споразумом, те да су усмјерене на његову досљедну примјену.
Закључак Предсједништва СДА да ова странка неће прихватити захтјев да се измијени структура Уставног суда БиХ, Новаковић Бурсаћ види као блокирање активности развоја демократског друштва и изградње неопходног повјерења међу народима у овој земљи.

- Неко ко даје такве изјаве управо блокира сазријевање друштва у цјелини и сазријевање домаћих инститиција и дјелује на начин супротан препорукама Европске комисије и кретања БиХ на европском путу - оцијенила је Новаковић Бурсаћ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана