Новаковић Бурсаћ: Уставни суд политичка институција

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Уставни суд БиХ опет је од себе направио политичку институцију, а апсурд правног и политичког система повећао за степеницу више доношењем одлуке о привременом стављању ван снаге Закона о лијековима и медицинским средствима Републике Српске, изјавила је шеф Клуба СНСД у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

"Биће занимљиво читати покушаје правне аргумантације у образложењу ове одлуке јер је и обичном посматрачу јасно да је нешто што је постојало до 2009. године, попут Агениција за лијекове Републике Српске, морало бити и јесте усклађено са Уставом", рекла је Бурсаћева данас Срни.

Она је нагласила да је одавно постало неподношљива пракса да дио представника међународне заједнице пласира ставове о неопходности владавине права, док истовремено у основи раде на урушавању правног система и правне сигурности кроз дјеловање највише сусдске иснтанце.

"Оваква пракса нигдје и никад није донијела позитиван резултат, па тако неће и не може донијети у БиХ", закључила је она.

Уставни суд БиХ ставио је данас ван снаге привремено Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске и Закон о допунама Закона о републичкој управи.

Оцјену уставности ова два закона тражио је предсједавајући Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана