Новаковић Бурсаћ: Бањалука, нажалост, све више личи на циркуску арену и ријалити студио

Срна
Новаковић Бурсаћ: Бањалука, нажалост, све више личи на циркуску арену и ријалити студио

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је Срни да је као некадашњег одборника у Скупштини града Бањалука и становника овог града срамота што Бањалука данас све више личе на циркуску арену и ријалити студио.

“Поводом снимка 'школе јахања' који кружи интернетом, а гдје је 'модел коња' управо градоначелник мог града /Драшко Станивуковић/, заиста ме срамота и знам да се то тиче свих нас који живимо у овом граду. Градоначелник представља наш град и његове становнике, а ово је, нажалост, наставак бламирања наше Бањалуке и то у регионалним оквирима. Од једног лијепог, уређеног града, Бањалука данас све више личи на циркуску арену и ријалити студио. Постоје значајне снаге унутар и изван БиХ које не желе да Бањалука буде важан, озбиљан град, а чини ми се да им садашњи градоначелник својски помаже у томе”, рекла је Бурсаћева.

Она сматра да треба што прије утврдити гдје је снимак настао, додавши да је очигледно да је настао у радно вријеме.

“Уколико се то дешавало у просторијама ПДП-а, обистињује се она пословица: 'Како сте посијали, тако ћете и пожњети'. Међутим, уколико се ово дешавало у просторијама Градске управе тужна сам, згађена и љута. Бан Светислав Тиса Милосављевић је ту зграду направио, а генерације других очувале, да би служила грађанима, да би се с тог мјеста управљало Бановином, а касније и градом, а не да се по њој бијесна дјеца играју коња и јахачица”, истакла је Бурсаћева.

У јавности се појавио видео-снимак на којем се види како Олга Бабић, запослена у Градској управи Бањалука, јаше градоначелника Драшка Станивуковића, који јој објашњава како да научи да “јаше коња”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана