Новаковић Бурсаћ: Атовићева објава илуструје БиХ и политику Бошњака

Срна
Новаковић Бурсаћ: Атовићева објава илуструје БиХ и политику Бошњака

БАЊАЛУКА - Шефица Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да у вези са објавом конзула БиХ у Франкфурту Адмира Атовића на Твитеру у којој позива на рат уз поклич "Алаху Екбер" узнемирава чињеница да тако нешто није написала ментално недовољно стабилна особа већ државни службеник.

Новаковић Бурсаћ је рекла Срни да таква објава можда некоме може да звучи изненађујуће или страшно, али она сматра да тих пар реченица у ствари веома добро илуструје и БиХ и тренутно доминантну политику Бошњака која га је и поставила на ову позицију.

- Прво, исказ јако добро показује да тренутну доминантну политику Бошњака с једне стране карактерише потпуно одсуство прихватања политичке и сваке друге реалности у овој земљи, до позива и призива оружаног сукоба, а са друге стране је очито да је многима муслимански свети рат - џихад још главна мисаона и мотивациона одредница - рекла је Новаковић Бурсаћ.

Она је напоменула да оно што ипак узнемирава и мора да привуче додатну пажњу свих јесте чињеница да све то није написала нека ментално недовољно стабилна особа, већ државни службеник, особа коју плаћају сви који живе у БиХ.

- Имајући на уму то да му је надређена у Министарству иностраних послова управо "сестра Муслиманске браће", не чуди превише ни овај парадокс - оцијенила је Новаковић Бурсаћ.

Она је нагласила да овакве изјаве сигурно не доприносе никаквом напретку или суживоту у БиХ, али вјерује да су отрежњујуће за неке који су у други план потиснули чињеницу да је многима у овој земљи џихад непрестано на уму.

- За нас који представљамо српски народ сигурно су додатно мотивишуће и потврђују да смо на правом путу када се боримо за уставне принципе и надлежности - рекла је Новаковић Бурсаћ.

- Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе! Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Аллаху Екбер - написао је Атовић на Твитеру, па касније угасио налог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана