Носовић и Михајлов настављају с оптужбама

Д. М.
Носовић и Михајлов настављају с оптужбама

Бањалука - Предсједник бањалучког Удружења логораша Анђелко Носовић и предсједник Удружења логораша општине Брод Ане Михајлов воде жестоку борбу за мјесто предсједника Савеза логораша Републике Српске, који ће бити биран на изборној скупштини заказаној за 5. октобар.

Након што је скупштина која је била заказана у протеклу суботу, на самој сједници претворена из изборне у припремну, Носовић и Михајлов настављају са међусобним оптужбама. Носовић и даље тврди да је једини легалан кандидат за предсједника савеза и да је у суботу направљен својеврстан пуч, док Михајлов каже да је у суботу само све враћено у оквире статута.

- Изборна скупштина је уредно заказана и уредно отворена, усвојен је и дневни ред, али онда су представници логораша из посавске регије увидјели да ја имам подршку двије трећине делегата и направили су неред. Не знам на основу чега, али изборна скупштина је преквалификована у припремну, а досадашњи предсједник савеза Бранислав Дукић је под притиском формирао некакву Комисију за изборе - каже Носовић.

С друге стране, Михајлов каже да су само успјели да спријече да поново не буде одржана незаконита и нестатутарна изборна скупштина, као што је урађено 2015. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана