Њемачки медији: Шмит изгубио стрпљење

Агенције
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД- Њемачки лист "Шпигл" објавио је да је Кристијан Шмит изгубио стрпљење на конференцији за новинаре у Горажду.

Лист пише да се Шмит, некадашњи њемачки министар привреде, недипломатски понио и викао на новинара када му је поставио питање у вези са спорним промјенама Изборног закона БиХ.

"Шпигл" наводи да је овај испад политичара Хришћанско-социјалне уније /ЦСУ/ наишао на критику код двије владајуће партије, међу којима је некадашњи њемачки савезни министар и члан странке Зелених Јирген Тритин.

Њемачки недјељник "Фокус" у свом онлајн издању навео је да је Шмит, који је изложен критици због спорне реформе Изборног закона у БиХ, реаговао изливом бијеса накона питање новинара о Изборном закону.

Посланик у Европском парламенту Делара Брукхард је, коментаришући Шмитово понашање, написала на "Твитеру" да је друштву у БиХ потребна "солидарност у борби против расистичке подјеле у земљи и за демократску изборну реформу", а да је оно што добија Шмитов наступ и објавила снимак.

Шмит је јуче након питања новинара у Горажду о измјенама Изборног закона БиХ почео да галами, говорећи да му је доста политичких игара.

Република Српска не признаје Шмита за високог представника у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана