Њемачка скинула Босну и Херцеговину са листе ризичних земаља

Г.С.
Њемачка скинула Босну и Херцеговину са листе ризичних земаља

Њемачка је скинула Босну и Херцеговину са листе ризичних земаља односно листе земаља с високим ризиком од заразе коронавируса.

Институт Роберт Кох је данас објавио 19 земаља и регија које се више не сматрају ризичним подручјима захваљујући ниској стопи заразе коронавирусом.

Шта одлука значи за путнике?

Земље које су уклоњене са листе ризика путовања укључују Јерменију, Аустрију, Азербејџан, Босну и Херцеговину, Канаду, Кипар, Косово, Либан, Молдавију, Црну Гору, Сјеверну Македонију, Србију, Украјину и Сједињене Америчке Државе.

Неке регије у Португалу, Норвешкој, Хрватској, Грчкој и Швицарској такођер се више не сматрају ризичним регијама.

Путници који улазе у Њемачку авионом морају прије поласка показати негативан резултат теста, доказ о вакцинацији или доказ да су преболовали коронавирус, без обзира на то јесу ли провели вријеме у ризичном подручју, саопшено је из Института Роберт Кох.

Одлука ступа на снагу 13. јуна.

Министар иностраних послова Њемачке Хеико Мас данас је рекао да на многим мјестима број инфекција опада, а све више и више грађана се вакцинише.

"Након дугог периода локкдауна, можемо се радовати већој нормалности, а то се односи и на путовања", рекао је Мас.

За сада није познато да ли ће доћи до измјена за држављане БиХ који желе туристички или из неког другог разлога путовати у Њемачку с обзиром да се данашња одлука односи само на путовања за њемачке држављане.+

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана