Никшић: Нема сумње у брзо формирање власти

Срна
Никшић: Нема сумње у брзо формирање власти

САРАЈЕВО - Предсједник СДП-а БиХ и један од лидера “осморке” Нермин Никшић увјерен је да ће власт на нивоу БиХ и ФБиХ бити формирана у најкраћем могућем року.

-Међу странкама чланицама нове већине постоји висок степен повјерења у усаглашености и немам разлога сумњати да ћемо процес завршити у кратком времену - рекао је Никшић за загребачки “Вечерњи лист” издање за БиХ.

Према његовим ријечима, брзо формирање власти битно је и ради европског пута, јер ЕУ очекује од БиХ убрзано формирање власти и рјешавање проблема и задатака који стоје на том путу.

-Очекујем да СДА прихвати реалност да неће бити дио нове већине и да не успорава пут земље према ЕУ. Надам се да неће на коцку ставити судбину грађана и будућност земље како би који дан или мјесец дуже остао на власти - додао је Никшић.

Говорећи о односима са предсједником Републике Српске и лидером СНСД-а Милорадом Додиком, Никшић је рекао да га је често критиковао и оспоравао његове ставове, али да су у вријеме када је био предсједник Владе ФБиХ имали квалитетну сарадњу.

Према Никшићевим ријечима, “осморка” није пројект САД и ЕУ, већ искључиво пројект њених чланица.

-Наша сарадња утемељена је на чврстим основама. Сви чланови тог савеза су стабилни. Модел се показао успјешним, ефикасним и имуним на спољне ударе и тако ће бити и убудуће - увјерен је лидер СДП-а и будући премијер ФБиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана