Нетачне тврдње о непрописном понашању службеника на бањалучком аеродорому

Срна
Нетачне тврдње о непрописном понашању службеника на бањалучком аеродорому

САРАЈЕВО - Канцеларија за професионалне стандарде и унутрашњу контролу Граничне полиције БиХ утврдила је да су нетачне тврдње о непрописном понашању полицијских службеника 9. априла на Међународном граничном прелазу аеродром Бањалука.

Канцеларија за професионалне стандарде и унутрашњу контролу окончала је поступак провјере навода о поступању полицијских службеника ове полицијске агенције приликом обављања граничних провјера над држављанима Руске Федерације, који су 9. априла 2020. године ушли у БиХ на наведеном граничном прелазу, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Предметни поступак је окончан 27. јула сачињавањем извјештаја у којем су на основу утврђених чињеница и прикупљених доказа наведени закључци и мишљење, према којима су полицијски службеници Граничне полиције БиХ поступили према претходној најави и сагласности преласка границе надлежног Министарства иностраних послова у Савјету министара, те су у складу са важећим прописима извршили граничне провјере над страним држављанима.

Прелазак границе држављана Русије претходно је најављен, из чега произлази да су тврдње о непрописном понашању полицијских службеника нетачне и да радње полицијских службеника не представљају недопуштено или недолично понашање, те да нема основа сумње да су починили било коју повреду службене дужности, прописану важећим прописима.

"О наведеном поступку, Гранична полиција БиХ обавјештава јавност с обзиром на то да су се у појединим медијима пласирале потпуно нетачне информације, као што су их пласирали и појединци са злонамјерним тврдњама, с циљем нарушавања угледа и системског оспоравања прописног обављања послова полицијских службеника ове полицијске агенције", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана