Несвакидашњи пословни потез агенције из Бањалуке: Изборили се за посао вриједан један фенинг

Вељко Зељковић
Несвакидашњи пословни потез агенције из Бањалуке: Изборили се за посао вриједан један фенинг

БАЊАЛУКА - Туристичка агенција “Травел план” из Бањалуке ће у наредне двије године од пружања услуга резервације и обезбјеђења авио-карата за потребе Министарства безбједности БиХ инкасирати само један фенинг. Резултат је ово недавно одржане е-аукције која се слободно може уврстити у рубрику “вјеровали или не”.

Министарство безбједности БиХ је још у јуну прошле године отворило овај поступак јавне набавке на који се тада јавило шест туристичких агенција.

Поред бањалучке, учествовало их је и пет из Сарајева: “Релакс турс”, “Травел центар”, “ВИП травелс”, “Микулић компани П.Ј. Холивуд травел” и “Центротранс еуролајнс”.

Тадашње понуде кретале су се од 7.500, колико је износила понуђена сума поменутог “Травел плана”, до чак 15.000 конвертибилних марака, без урачунатог ПДВ-а. Међутим, читав овај поступак пропао је због жалбе “Центротранса” и њеног уважавања од стране Министарства безбједности БиХ.

Након тога Агенција за јавне набавке БиХ одржала је 2. новембра е-аукцију, која је такође завршила неславно и без резултата.

Тек у поновљеном поступку надметања шест фирми одржаном у јануару ове године, а на основу прописаних критеријума за избор најповољнијег понуђача (најнижа цијена и технички задовољавајућа понуда), коначно је стављена тачка на ову причу. Бањалучка туристичка агенција је лицитирајући један фенинг добила овај “уносни” посао који би, како је предвиђено, требало да траје 24 мјесеца од тренутка потписивања уговора.

Ради се о “своти” која ће им бити исплаћена за двогодишње пружање услуга резервације и обезбјеђења авио-карата за потребе Министарства безбједности БиХ.

Нажалост, до закључења овог броја нисмо успјели да добијемо одговор из агенције “Травел план” зашто су ишли са толико ниском цијеном и фактички се одрекли било какве зараде.

Како нам је саопштено, директор ове агенције Борислав Ћулибрк био је службено одсутан, а запослени су истакли како због заузетости нису у прилици да коментаришу читав случај, те самим тим ни да појасне економску логику којом су се руководили када су одлучили да понуде само један фенинг за посао у просјеку вриједан седам, осам хиљада марака. 

Профил

Према подацима са сајта, “Травел план” је агенција која већ 15 година у континуитету нуди услуге организације путовања и смјештаја у БиХ и иностранству, али и, како су навели, резервацију авио-карата по најповољнијим цијенама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана