Несторовић: Вакцину Била Гејтса не бих примио

Танјуг
Несторовић: Вакцину Била Гејтса не бих примио

БЕОГРАД - Пулмолог Бранимир Несторовић рекао је да је покушавао да утиче на људе да се мање плаше јер је у медијима било претјеривања што се тиче ковида 19.

Несторовић је рекао за телевизију Прва да је све вријеме пратио свјетске вијести и медицинске извештаје, те да је примјетио да се у медијима претјерује, преноси Б92.

“Када гледате медицински део вести то није страшно, а новинарски је био страшан”, рекао је он.   Несторовић је подсетио да се се 40 година бави пулмологијом и зна да респираторни вируси не могу толико да буду смртоносни.

Додао је да прављење вакцине против корона вируса иде лоше, те да она коју прави фирма Била Гејтса је јако лоша и не би је примио.

“Од 15 који су их примили 3 имају тешка дејства, само 8 је имало антитела. Пазите, то је 20 одсто”, рекао је он.

Додао је да се ради на вакцини која мијења РНК покушава да промијени генетику како бисмо и убудуће били отпорни на ковид 19, али је то, према његовом мишљењу тешко јер сваки вирус мутира.

Према његовим ријечима, крајем јануара Грци су рекли да ковид 19 има вјештачки убачена дејства, то су потврдили и други љекари широм свијета.

“Онда је изашао Монтање, он је нобеловац из Француске. Прошле недеље се појавио аустралијски рад који је показао да се вирус најлакше везује за људске ћелије, не ни на мишеве. Онда би он требало да се највише везује за шишмише, а не за нас”, рекао је Несторовић.

Он је казао да не вјерује да ћемо икада сазнати ко стоји иза тога, иако је биолошко оружје забрањено, Несторовић тврди да се оно ипак прави.

Несторовић је казао да не зна одакле је дошао вирус у Србију, те да они који су дошли из Италије су имали најтежи облик ковида 19.

“Изгледа да смо ми имали с тип, то су и Кинези рекли, који је доста слабији”, рекао је он.

Он је изнео да је у Кини био А тип, у Италији Ц тип ковида 19, а за САД је рекао да “нико жив не зна који је тамо тип”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана