Нешић: За рехабилитацију 49 километара магистрале обезбијеђено 15.858.000 КМ

Срна
Нешић: За рехабилитацију 49 километара магистрале обезбијеђено 15.858.000 КМ

ДОБОЈ - Вршилац дужности директора „Путева Републике Српске“ Ненад Нешић посјетио је данас радилиште на рехабилитацији дионице магистралног пута Добој-Шешлије-Модрича у дужини од 49 километара, чија је вриједност радова 15.858.000 КМ, истакавши да ће по завршетку ове трасе бити обезбијеђен квалитетнији, безбједнији и знатно бржи друмски саобраћај.

 „Битно је истаћи да цијели пројекат финансира Влада Републике Српске, вредност радова је 15.858.000 КМ, а извођач радова је МГ Минд“, рекао је Нешић новинарима у Добоју.

Нешић је подсјетио да су радови отпочели у октобру прошле године са роком завршетка од 365 дана.

Он је навео да ће, осим ових радова, код Добоја изградити два кружна тока, један код бензинске пумпе „Ина“, а други на укрштању магистралних путева М-17 и М-4, односно скретању ка Тузли, чија је укупна вриједност 1.250.000 КМ.

„Када ћемо кренути у извођење тих радова искључиво зависи од града Добоја. Градоначелник ме је данас обавијестио да су они ријешили имовинске односе тако да очекујем у наредних десет дана да кренемо са изградњом и ове двије кружне раскрснице“, каже Нешић.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић напоменуо је да је Градска управа према раније потписаном споразуму успјела да ријеши имовинскоправне обавезе, иако је магистрални пут у власништву Републике Српске.

Он је захвалио Влади Српске што ће „Путеви Републике Српске“ финансирати изградњу оба кружна тока, а не само један како је то било предвиђено првим споразумом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана