Нешић: Тужићемо Судско вијеће Суда БиХ због немара

Срна
Нешић: Тужићемо Судско вијеће Суда БиХ због немара

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић најавио је кривичну пријаву против Судског вијећа Суда БиХ због немара у случају "Махмуљин" и допуштања да овај осуђени ратни злочинац напусти БиХ.


"Поводом информације да је ратни злочинац Сакиб Махмуљин, који је осуђен на осмогодишњу затворску казну, побјегао из БиХ, ДНС ће поднијети кривичну пријаву против првостепеног и другостепеног Судског вијећа Суда БиХ, који су због немара у раду и вршењу дужности, пропустили да осуђеном одузму лична документа, изрекну мјеру забране или га одмах након правоснажне пресуде упуте на издржавање затворске казне", рекао је Нешић.

Он је напоменуо да ће о времену подношења кривичне пријаве јавност бити благовремено обавијештена, те од надлежних органа затражио информацију када и како је Махмуљин напустио БиХ, саопштено је из ДНС-а.

Пресуђени ратни злочинац некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин напустио је БиХ и умјесто у затвор отишао је у Турску.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну од осам година због застрашујућих злочина над заробљеним српским цивилима, санитетским особљем и војницима на подручју Озрена и Возуће 1995. године.

Један од адвоката из тима одбране информисао је Суд БиХ о одласку Махмуљина, али тек пошто је он напустио БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана