Нешић: Шмит требало да подржи дијалог лидера на челу са Додиком, а не да пријети

Срна
Нешић: Шмит требало да подржи дијалог лидера на челу са Додиком, а не да пријети

БАЊАЛУКА - Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић сматра да је Кристијан Шмит требало да пред Комитетом за спољне послове британског парламента подржи дијалог тројице лидера у БиХ на челу са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, а не да помиње економске санкције Републици Српској.

Нешић је рекао Срни да финансијске санкције Републици Српској о којима говори Шмит неће произвести никакве ефекте осим што ће отежати живот у БиХ и продубити присутна неразумијевања.

Он је оцијенио да је Шмит пред британским Одбором требало да поздрави и брзо формирање Савјета министара.

"Позивам Шмита да искористи дио свог ауторитета да поправи економску слику БиХ, да доведе неког страног инвеститора овдје, а не да пријети било каквим санкцијама Републици Српској, поготово финансијским", истакао је Нешић.

Шмит је јуче свједочио пред Комитетом за спољне послове парламента Велике Британије, те је говорећи о санкционисању политичких представника из Републике Српске навео да се залаже за економско условљавање и да су већ на томе радили и ЕУ и Њемачка, те да ће у том смјеру разговарати и са представницима Међународног монетарног фонда.

Шмит је критиковао одлуку предсједника Републике Српске Милорада Додика о додјели одликовања предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину поводом Дана Републике, као и свечани дефиле организован у источном Сарајеву, а рекао је и да би волио да је ово сада вријеме Педија Ешдауна када је била снажнија подршка међународне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана