Нешић: Разговори са сарадницима из опозиције

Срна
Нешић: Разговори са сарадницима из опозиције

БАЊАЛУКА - Предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић изјавио је данас да ће ова странка разговарати са “својим сарадницима” из опозиције ради сагледавања могућности за формирање нове скупштинске већине на нивоу Републике Српске и БиХ.

- Да ли ће до тога доћи, то ће показати наредни период, а ДНС држи отворена врата према свима - рекао је Нешић новинарима у Бањалуци током сједнице Предсједништва те странке.

Он је навео да ће ДНС дјеловати опозиционо, али да то не значи да ће радити било шта што је противно интересима Републике Српске.

Нешић је рекао да је “Српској потребна нова енергија, нови људи, али и промјене које би је извукле из економске и демографске кризе”.

Он је напоменуо да Предсједништво ове странке још “није дало слободу” општинским и градским организацијама да сами на локалу склапају коалиционе споразуме, додајући да ДНС не бјежи од сарадње са СДС-ом у Приједору и Источном Сарајеву, уз увјерење да ће се та сарадња десити.

Према Нешићевим ријечима, СДС и ДНС у Источном Сарајеву имају већину у Скупштини града, а у Приједору су “близу те већине”.

Новинарима је представљен и нови потпредсједник ДНС-а Славко Глигорић, који је рекао да је “ова странка покретач нових промјена”.

Нови шеф Клуба посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Душко Ивић рекао је да овај клуб броји шест посланика и да има нови концепт базиран на томе да се Српска гради по вољи и жељи грађана, а не појединаца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана