Немили догађај у селу надомак Босанског Петровца: Три метка испаљена на кућу повратника

Ведрана Кулага
Немили догађај у селу надомак Босанског Петровца: Три метка испаљена на кућу повратника

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - На породичну кућу повратника Неђе Родића у селу Бара надомак Босанског Петровца испаљено је неколико метака, што је унијело страх и немир међу Србе који су се вратили на своја огњишта. Полиција је ухапсила два лица због сумње да су починила то кривично дјело.

До пуцњаве је дошло у четвртак рано ујутро у засеоку Бујаднице, а локални медији су пренијели да су испаљена три метка на кућу деведесетогодишњег Родића. Један је прошао кроз улазна врата, одбио се од зида у ходнику, прошао кроз врата дневне собе и завршио код фрижидера, гдје је син Драган Родић пронашао зрно, које је полиција, која је дошла по Драгановом позиву, однијела како би било утврђено о којем оружју је ријеч.

Драган је испричао да су уплашени, да никоме нису били дужни нити икад помислили да некоме нешто нажао учине те да на прву помисао нису ни посумњали да је неко пуцао, док нису касније видјели рупе од метака.

Мјештани, који инсистирају на анонимности, прст упиру у извјесног Суада - Суду Картала који је ту дошао прије одређеног времена, купио кућу и држи краве, а вјерују да је управо због тих животиња и дошло до овога. Могуће је, сумњају, да му је старина Неђо рекао да не пушта ту краве, јер је његова кућа у близини. Могуће је да је као одговор услиједило ангажовање одређених људи да застраше повратника.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона (УСК) Але Шиљдедић потврдио је у петак “Гласу Српске” да су ухапшена два лица која су осумњичена да су пуцала на породичну кућу Родића. Тужилац је, како је рекао, оцијенио да би се могло радити о кривичном дјелу угрожавања безбједности. Слободе су лишене двије особе - једна 1987. годиште из Босанског Петровца, а друга рођена 1992. године која привремено борави у тој општини.

- Наређени су претреси објеката које они користе и истрага је у току. Сумња постоји, али се утврђују све чињенице - рекао је Шиљдедић и додао да је одлука о евентуалном одређивању притвора у надлежности тужиоца.

Светко Дукић, предсједник мјесне заједнице у насељу гдје је кућа Родића и шеф одборничког Клуба СНСД-а у петровачкој Скупштини, истакао је да је о свему обавијестио и колеге на сједнице Колегијума.

- Осуђујемо то. Нисам се надао томе као човјек који жели да живи у миру. Хоћемо добру сарадњу са комшијама Бошњацима, али ово је неопростиво. Како ћемо реаговати, видјећемо - рекао је Дукић и додао да ће овај случај крајем мјесеца опет ставити на дневни ред сједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана