Ђокић: Нема поскупљења електричне енергије у Српској

Г.С.
Ђокић: Нема поскупљења електричне енергије у Српској

БАЊАЛУКА - Нема поскупљења електричне енергије у Републици Српској у овој години. Ово су након састанка у Бањалуци потврдили директор Електрокрајине Драган Чавић и министар енергетике и рударства Петар Ђокић.

Трошкови одржавања мреже због поскупљења материјала су повећани, али то за сада, кажу неће утицати на цијену струје.

 -  Било ми је врло важно чути податке  које је представио господин Чавић, али и задовољство чути све оно што је остварено у претходном периоду. Имајући у виду да се он од марта 2019. године налази на челу предузећа видљиве су промјене на боље, позитивне, које су утицале на финансијски  резултат  овог предузећа који је  је успио да се промијени и побољша. Да се билансна структура поправи у корист доброг финансијског резултата предузећа. контрола прихода и расхода, то нам је и била пројекција – рекао је Ђокић.

 Оно што је посебно важно да је имплементиран или се имплементира нови Закон о електричној енергији. Закон је у ствари постакао озбиљну реформу система Електропривреде РС  и завршен је у пет дистрибутивних предузећаа треба да се настави у производним предузећима.

Истичу да је Електрокрајина у посљедње три године успјешно завршила рестуктурирање и реорганизацију предузећа, направила уштеде, остварила добит и постигла ликвидност да све своје обавезе на вријеме извршава.

Подсјетили су да је код нас струја најјефтинија и да је Српска енергетски независна што је значајно у времену свјетске економске кризе.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана