Нема договора СДП-а и опозиције из Српске о избору делегата у Дом народа БиХ

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО- Након састанка СДП са опозицијом из Републике Српске, саопштено је да договора нема у односу на избор делегата у Дому народа БиХ односно ко ће кога подржати.

Милан Миличевић, в.д. предсједник СДС-а каже да договора нема и да ће се све знати у сриједу када је заказана сједница Народне скупштине Републике Српске о избору делегата у Дом народа БиХ, преноси Н1.

“Нисмо направили никакав договор. Јесмо разговарали, са озбиљним намјерама, али није постугнут никакав договор. Да ли ће он бити постигнут знаће се у сриједу”, казао је Миличевић.

Раније су се појавиле информације да је опозиција из ФБиХ са опозицијом из Српске договорала заједнички наступ у Савјету  министара БиХ што је Миличевић демантовао.

“Са СДС нису вођени такви разговори (…) Таква математика да будемо у Савјету министара БиХ постоји, али у смислу бољег животног стандарда”, објаснио је Миличевић.

Бореновић: Додик не треба добити кључ у Дому народа БиХ
 

За Бранислава Бореновића из ПДП-а битно је да Додик не добије кључни механизам односно четири делегата из Републике Српске у Дому народа БиХ.

“Имати кључ и кључ и Републике Српске, ФБиХ и БиХ у својим рукама и он ће одлучивати да ли ће откључати и закључати и да ли ће добро расположење пробудити или не”, истакао је Бореновић.

За Бореновића је битно да се разговара о битним темама како грађани не би одлазили из БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана