Неисправни респиратори "Сребрене малине" које је добила болница у Горажду

Срна
Неисправни респиратори "Сребрене малине" које је добила болница у Горажду

ГОРАЖДЕ - Директорица Кантоналне болнице Горажде прим.др. Нермина Каменица изјавила је да су неисправна оба респиратора која су у уторак допремљена у ову здравствену установу.

За један је одмах установљено да није исправан, због чега је враћен, док је други атестиран, међутим, показало се да ни он није исправан, појаснила је Каменица за портал "Клиџ".

"Данас су допремљени респиратори и сервисери који су дошли са представницима Федералне управе цивилне заштите су их одмах поставили. Међутим, тада је примјећено да је један од њих неисправан и он је одмах враћен. Из цивилне заштите су нам рекли да ће наредних дана неисправан уређај бити замијењен другим, којег ћемо инсталирати и који ће такођер бити атестиран од надлежне агенције за мјеритељство, како би се добио церфикат за употребу. Док се не добије церификат респиратори не могу бити кориштени", истакла је Каменица.

Тестирање респиратора обавља овлаштена лабираторија Верлаб из Сарајева.

Подсјећамо, Федерална управа цивилне заштите је путем фирме "Сребрена малина" набавила 100 респиратора који су плаћени 10,5 милиона КМ. Због сумњиве набавке државни тужиоци су отворили предмет у којем су осумњичени премијер ФБиХ Фадил Новалић, суспендовани директор ФУЦЗ-а Фахрудин Солак, власник "Сребрене малине" Фикрет Хоџић и директор Агенције за лијекове БИХ Александар Золак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана