Настављена смјена кадрова СПС-а: Радета умјесто Глигорића на челу Агенције за државну управу

ГС
Настављена смјена кадрова СПС-а: Радета умјесто Глигорића на челу Агенције за државну управу

БАЊАЛУКА - Кадар Социјалистичке партије Српске (СПС) Саша Глигорић смијењен је са позиције директора Агенције за државну управу Републике Српске, јавиле су "Независне".

Смијенила га је Влада Српске, на данас одржаној сједници, а за в.д. директора Агенције именован је поново Александар Радета.

Влада Републике Српске именовала је Глигорића за директора Агенције за државну управу крајем јуна ове године.

СПС недавно није потписао коалициони споразум са владајућим партијама у Српској за Бањалуку, након чега је избачен из те колиције.  Убрзо је са позиције директора  КПЗ Туњице смијењен лидер ове странке Горан Селак,  а његова сестра Марина Селак са позиције начелника Одјељења Републичке управе за игре на срећу.

Потом су смијењени Андреа Дорић са мјеста в.д. директора бањалучког Центра за васпитање и образовање и Владимир Куваља са позиције Средњошколског дома у Бањалуци.

Влада Републике Српске разријешила је прошле седмице и Јовану Ловрић, која је кадар СПС-а са функције вршиоца дужности директора Завода за стоматологију, а вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске Драгутин Шкребић поднио је јуче оставку на ту функцију

Шкребић је рекао да оставку подноси из личних разлога, али и да се солидарише са својим колегама у СПС-у који су, како истиче, неправедено смијењени.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана