Народна скупштина РС: Размотрен нацрт измјена закона о територијалној организацији

Срна
Народна скупштина РС: Размотрен нацрт измјена закона о територијалној организацији

БАЊАЛУКА - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Нацрт закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске, чиме ће општина Дервента постати град.

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић је образлажући овај нацрт рекла да општина Дервента испуњава све законом прописане услове за додјелу статуса града, односно да је основни разлог за доношења овог закона усклађивање са законом о граду Дервента који је у форми Нацрта паралелно у поцедури доношења са овим актом.

Одредбама Закона о локалној самоуправи прописано је да се град законом може успоставити на урбаном подручју које чини јединствену географску, социјалну, економску, историјску и територијалну цјелину са одговарајућим нивоом развоја, и ако испуњава потребне услове.

Током посланичке расправе о овој тачки дневног реда потпредсједник Народне скупштине Жељка Стојичић је, након изречене опомене, одузела ријеч посланику СДС-а Небојши Вукановићу јер се у дискусији, између осталог, како је рекла, удаљио од расправе о Нацрту закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске. 
 
 
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана