Народна скупштина данас о проглашењу ванредног стања

Срна
Народна скупштина данас о проглашењу ванредног стања

БАЊАЛУКА- Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој ће, на захтјев Владе Српске, бити разматран приједлог одлуке о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске биће одржана данас у Бањалуци.

Дванаеста посебна сједница биће одржана у 12.00 часова у Банском двору у Бањалуци да би због актуелне ситуације изазване вирусом корона била омогућена потребна дистанца између учесника засједања.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је јуче да ће сједница бити затворена за јавност, те да ће, у складу скупштинским Пословником, по њеном окончању, свим медијима бити достављено саопштење.

Медијима ће бити достављене и фотографије и видео-снимак почетка сједнице, због посебних околности у којима се она одржава и смањења броја учесника засједања.

Колегијум је усвојио и закључак да због специфичности услова одржавања сједнице и њеног што ефикаснијег рада неће бити обраћања гостију.

Усвојена је и препорука да у складу са Одлуком Владе свим народним посланицима буде предложено да 20 одсто мартовске плате уплате у Фонд солидарности.

- Како је ријеч о индивидуалној одлуци, сваки народни посланик ће, уколико жели да се одрекне дијела плате, лично да потпише изјаву о томе - навели су из Народне скупштине Републике Српске.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана