Нападач није знао да су канцеларије “Шарли Ебдоа” премјештене

Срна
Нападач није знао да су канцеларије “Шарли Ебдоа” премјештене

ПАРИЗ - Пакистанац који је осумњичен да је сатаром повриједио двије особе испред некадашње канцеларије “Шарли Ебдо” у Паризу није знао да се лист преселио и желио је да запали просторије тог сатиричног магазина, саопштено је данас из тужилаштва.

Тужилац Жан-Франсоа Рикар рекао је да је осумњичени носио три боце разрјеђивача за боје. Он је нагласио да је осумњичени радио под лажним идентитетом и да се на фотографији пасоша коју је имао у телефону наводи да има 25 година, а не 18, како је прво пријавио.

“Његов првобитни план био је да уђе у канцеларије магазина, могуће уз помоћ чекића, те да их полије разрјеђивачем и запали”, напоменуо је Рикар.

У јануару 2015. године 12 особа је убијено у нападу на канцеларије магазина “Шарли Ебдо” у знак освете због објаве карикатура пророка Мухамеда.

Након напада, магазин је премјестио канцеларију на непознату локацију. Недавно је “Шарли Ебдо” поново објавио неке од карикатура у знак обиљежавања судског процеса против 14 осумњичених за повезаност са нападачима.

Рикар је навео да је осумњичени дошао у улицу у којој се некад налазила канцеларија магазина, те да је ту затекао двије особе и напао их јер је мислио да раде за лист.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана