Наоружана до зуба ушла у школу, па направила масакр: Полиција објавила снимак (VIDEO)

ГС
Наоружана до зуба ушла у школу, па направила масакр: Полиција објавила снимак (VIDEO)

Троје дјеце и троје одраслих убијено је јуче у пуцњави у приватној хришћанској основној школи у Нешвилу, на југу САД.

Напад је извела 28-годишња жена идентификована као Одри Елизабет Хол, бивша ученица школе коју је полиција убила на лицу мјеста. Убијена дјеца имала су између осам и девет година.

Џон Дрејк, шеф полиције у Нешвилу, је новинарима рекао да се Одри Елизабет Хол изјашњавала као трансродна особа. Још увијек није јасно да ли је нападач званично идентификован као жена или мушкарац. У међувремену, полиција у Нешвилу објавила је снимак на којем се види како нападач улази у школу. На снимку, који изгледа да је са надзорних камера у згради, види се Одри Хејл како пуца на улазна врата, а затим пролази кроз разбијено стакло како би ушла у школу.

Нападач је имао црвену капу, маскирне панталоне и нешто што личи на заштитни прслук. Хејл је у једној руци носила јуришну пушку, док јој је друго, слично оружје висило са лијевог кука. Након што је ушла у школу, на снимку се види како лута пустим ходницима школе, у једном тренутку пролази поред просторије са натписом “Министри”.

Полицајци су код Одри пронашли мапе зграде са планом напада. Полиција је окачила слике са мјеста злочина које показују да се Одри Хејл спремала да пуца када је полиција стигла. Према наводима полиције, пуцала је на њихова возила док су се приближавала, погодивши једно возило кроз шофершајбну.

Први снимци и фотографије показују и оружје коришћено у нападу и њен аутомобил Хонда Фит паркиран у близини. Пуцњава је престала око 14 минута након што је почела, када је полиција упала у зграду и убила жену.

Сва три ученика имала су девет година и они су идентификовани као Евелин Дајкхаус, Вилијам Кини и Хали Скругс, пише CNN. У пуцњави је убијена и 61-годишња Синтија Пик, 60-годишња Кетрин Кунц и Мајк Хилл (60), саопштила је полиција.

 

Active shooter Audrey Elizabeth Hale drove to Covenant Church/School in her Honda Fit this morning, parked, and shot her way into the building. She was armed with 2 assault-type guns and a 9 millimeter pistol. pic.twitter.com/mIk2pDmCwQ

— Metro Nashville PD (@MNPDNashville) March 28, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана