Након хапшења 16 људи у Бијељини: Тужилаштву пријаве против старлете и још четири лица VIDEO

Небојша Томашевић
Након хапшења 16 људи у Бијељини: Тужилаштву пријаве против старлете и још четири лица VIDEO

БИЈЕЉИНА – Полиција ће Тужилаштву БиХ доставити извјештај против Златана Ћука, Милисава Томића, старлете из Србије Тијане Максимовић зване Тијана Ајфон, Жељка Вујића и Владана Какуће, који су ухапшени у акцији "Кристал" у Сувом Пољу код Бијељине, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом међународно врбовање ради проституције.

Поред наведених кривичних дјела, постоје основи сумње да су они починили и кривична дјела неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Очекује се њихово спровођење у Тужилаштво БиХ.

Управа за организовани и тешки криминалитет и Полицијска управа Бијељина, у оквиру оперативне акције "Кристал", ухапсили су у Бијељини 16 особа због шверца дрогом и оружјем и проституције.

Полицијска управа Бијељина саопштила је да је у оквиру акције јуче претресена викендица у мјесту Суво поље код Бијељине гдје је затечено 35 особа из криминалног миљеа и заплијењени дрога, оружје и новац. Викеница је, према незваничним информацијама, власништво Милорада Деспотовића.

У  у овој полицијској акцији ухапшени су припадници организоване међународне  криминалне групе Милисав Томић, Александар Гајић, Радан Дотлић, Синиша Перић, Радослав Симић, Данијел Перић, Златан Ћук, Владан Какућа и Жељко Вујић из Бијељине, Павле Стевић и Срђан Мићић из Брчког, Жељко Симић и Саво Симић из Угљевика, Елвис Хоџић из Лукавца те Ади Бајгорић, држављанин Словеније и Тијана Максимовић звана Тијана Ајфон држављанка Србије из Руме.

У службене просторије доведени су и Дејан Какућа, Марко Еркић, Дамир Хамзић и Алекса Деспотовић из Бијељине,  Сашо Бијелић, Рикардо Мердауси, Славиша Дробић и Славко Винчић из Словеније, Саша Петровић из Чачка, Софија Гачић и Марија Крстић из Београда те Јована Денић из Мледеновца.

Сва наведена лица се саслушавају у својству осумњичених и свједока.

-   Претресање викендице је извршено са циљем спречавања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, оружја и проституције. У викеници је затечено 26 мушкараца и девет жена -рекли су у полицији.

Додали су да је током претреса викендице и возила осумњичених пронађено и привремено одузето 14 пакетића кокаина тешких око 46 грама те девет комада медицинских дрога.

- Пронађено је и девет   пиштоља различитог калибра, те гасни пиштољ, три панцира и новац у разним валутама у вриједности 20.000  марака - истакли су у полицији.

Нагласили су да су у консултацији са  надлежним тужилаштвом  16 особа ухапсили  због почињених кривичних дјела неовлашћена производња   и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, недозвољена производња и   промет оружја или експлозивних материја, те кривичног дјела навођење на проституцију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана