Највише личних гласова унутар страначких листа добили кандидати у граду на Дрини: Зворничани поново рекордери

Дарко Момић
Највише личних гласова унутар страначких листа добили кандидати у граду на Дрини: Зворничани поново рекордери

БАЊАЛУКА - Процентуално највише личних гласова унутар страначких листа на протеклим локалним изборима освојили су кандидати за одборнике за Скупштину града Зворника, чиме је овај град задржао статус локалне заједнице у којој кандидати освајају највише преференцијалних гласова.

Рекордер је носилац одборничке листе СНСД-а Бојан Ивановић, који је освојио 12.308 личних гласова или 96,31 одсто од укупно 12.780, колико је његова странка добила на протеклим локалним изборима. Слиједи носилац листе ДНС-а Зоран Обреновић са више од 95 одсто личних гласова, а потом кандидати ДЕМОС-а Синиша Мијатовић са више од 94 одсто и Споменка Стевановић са 93,7 одсто. Социјалиста Небојша Галић, као трећи на листи СП-а, добио је 87 одсто гласова ове странке, а нешто “слабији” резултат остварио је носилац листе Уједињене Српске Синиша Илић, који је освојио 2.478 или 85 одсто од укупног броја гласова Стевандићеве странке. Интересантно је да је Илић добио више гласова од кандидата УС-а за градоначелника Зворника Костадина Васића, за кога је гласало седамдесет људи мање него за Илића, односно 2.408 бирача. Скоро 80 одсто гласова добио је и носилац листе СДА-ПДА Менсур Селимовић, а најлошије је прошао носилац листе СДС-а Бојан Лукић, који је освојио, у односу на остале кандидате, мизерних 65 одсто од укупног броја гласова своје странке.

Бојан Ивановић каже да је поносан на резултат који је направио, јер представља најбољи доказ да његови суграђани цијене то што ради.

- Град Зворник није претјерано велика средина и сви људи се међусобно познају. У политици и јавном животу сам петнаестак година, а повјерење коју су ми указали бирачи и на овим посљедњим локалним изборима показује да цијене то што радим и ја сам им захвалан - каже Ивановић.

Послије Ивановића највише личних гласова освојио је шеф приједорског СНСД-а Саша Бурсаћ, за кога је гласало 7.520 бирача или 91,5 одсто од 8.219 гласова СНСД-а у Приједору. Послије њега слиједи носилац листе СПС-а у овом граду Душко Милетић, који је освојио 85 одсто гласова па досадашњи градоначелник и носилац одборничке листе ДНС-а Миленко Ђаковић са више од 80 одсто гласова ДНС-а.

Иако је на бројним бирачким мјестима освојила невјероватних 100 одсто гласова, носилац листе СНСД-а у Добоју Сања Вулић ипак није процентуални рекордер ове странке, јер је добила 86 одсто од укупно 25.727 гласова ове странке. Добојски рекордер је носилац листе ДЕМОС-а Слађан Јовић, који је добио 88 гласова ове странке. Носилац листе ПДП-а за бањалучки парламент Јелена Тривић освојила је 13.189 гласова или скоро 70 одсто гласова бањалучког ПДП-а, али рекордер ове странке је шеф бијељинског ПДП-а Славиша Марковић, који је добио више од 71 одсто гласова ПДП-а у највећем граду Семберије.

Марковић каже да је његов резултат одраз континуираног рада са грађанима.

- Поносан сам што ми моји суграђани из избора у изборе указују велико повјерење. На свим изборима на којима сам учествовао добијао сам више од 70 одсто гласова ПДП-а. Иако је било турбуленција у Бијељини, усљед промјене скупштинске већине, то се поновило и на протеклим изборима и поносан сам на то - каже Марковић.

СДС

Процентуални рекордер СДС-а по броју освојених гласова је носилац одборничке листе ове странке у Источној Илиџи Дарко Бабаљ. Он је добио 2.336 или скоро 70 одсто гласова СДС-а у овој локалној заједници.

Послије њега слиједи шеф которварошког СДС-а Младен Тривуновић, који је добио 1.875 или 68 одсто од укупно 2.758 гласова ове странке у Котор Варошу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана