На сјеверу нема новозаражених, јужно од Ибра још један смртни случај

Тањуг
На сјеверу нема новозаражених, јужно од Ибра још један смртни случај

ПРИШТИНА - На сјеверу Косова нема новозаражених вирусом корона, рекао је епидемиолог Александар Антонијевић.

"Од 25 тестираних, ниједан није позитиван", навео је Антонијевић, који је и члан Кризног штаба Косовске Митровице и Звечана, на конференцији за новинаре и додао да је закључно са јучерашњим даном тестирано укупно 210 особа, а данас су на Институт "Торлак" у Београду и на Институт за ветерину у Краљево послати узорци који су узети од 30 лица.

Од укупно 33 заражених, у Косовској Митровици је њих 18, од којих 14 мушкараца и четири жене, у Звечану девет, од којих пет мушкараца и четири жене, у Лепосавићу два мушкарца и једна жена, те у Зубином потоку два мушкарца.

Национални Институт за јавно здравље Косова саопштио је да је регистрован још један смртни случај, као и пет новозаражених вирусом корона.

Укупан број обољелих од вируса корона на Косову достигао је 170, а четири особе су преминуле.

У саопштењу је наведено да је данас узето 13 узорака од лица која су смјештена на Инфективној клиници у Приштини и да је за петоро њих налаз позитиван.

У општинама Косовска Митровица и Звечан од петка је уведен карантин, а у срединама јужно од Ибра на снази су ванредне мјере и полицијски час који траје од 17.00 до 7.00 часова.

Милан Јовановић из Лапљег Села, код Приштине, рекао је Срни да је лијепо вријеме измамило ђецу на улице, што говори о неодговорности родитеља.

"У близини се налазе продавнице у којима се роба допрема из општина у којима има заражених. Плашим се да ће управо они донети, а деца разнети вирус", каже он, апелујући на родитеље да пооштре контролу изласка ђеце на улице. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана