На одлуку ЦИК-а стигле двије жалбе из Републике Српске

Срна
На одлуку ЦИК-а стигле двије жалбе из Републике Српске

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија /ЦИК/ у послијеподневним часовима примила је двије жалбе на Одлуку о утврђивању резултата посредних избора у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске, потврђено је Срни у ЦИК-у.

Ријеч је о жалби СНСД-а и Ранке Перић Ромић.

"Ове жалбе биће, са изјашњењем ЦИК-а, достављене Апелационом одјељењу Суда БиХ", навели су из ЦИК-а, који је жалбе примио путем факса.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић раније је изјавио Срни да је СНСД данас званично предао Апелационом вијећу Суда БиХ жалбу на срамну и незакониту одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ у процесу избора делегата из Републике Српске у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, као и кривичне пријаве против пет чланове ЦИК-а који су за такву одлуку гласали.

Посланици Народне скупштине Републике Српске су на посебној сједници у четвртак, 1. децембра, одлучили да ће делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа бити СНСД-ови Средоје Новић, Сњежана Новаковић Бурсаћ, Радован Ковачевић и Никола Шпирић, те СДС-ов Желимир Нешковић.

Предсједник Комисије за избор и именовање Народне скупштине Српске Илија Таминџија је, подносећи извјештај о гласању, рекао да су била 82 важећа и један неважећи листић. Сви посланици су гласали, односно њих 83.

На једном листићу који је поништен, умјесто у предвиђени квадратић крај назива ПДП-а као странке, био је прекрижен назив те партије.

ЦИК БиХ признао је тај спорни 12. глас за ПДП-овог делегата Ненада Вуковића, што значи да ће о петом делегату из Републике Српске у Дому народа парламента БиХ одлучивати жријеб.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана