На Јарињу специјалци РОСУ са ознакама Косовских безбједносних снага

Тањуг
На Јарињу специјалци РОСУ са ознакама Косовских безбједносних снага

ЈАРИЊЕ - На административном прелазу Јариње данас је током смјене специјалних припадника полицијске јединице РОСУ примјећено да они носе и ознаке тзв. Косовских безбједносних снага (КБС), пишу Новости.

Лист наводи да се на фотографијама које је њихов репортер направио током смјене РОСУ на Јарињу види један од њених припадника како носи ранац са ознаком такозваних Косовских безбједносних снага.

Новости постављају питање да ли то значи да су привремене власти у Приштини међу специјалце РОСУ инфилтрирале и припаднике КБС.

Приштина је од јуче на административним прелазима са централном Србијом почела да забрањује улазак на Космет са српским регистарским таблицама и да их замјењује привременим. На административне прелазе Јариње и Брњак Приштина је послала РОСУ са оклопним возилима.

Та одлука изазвала је протесте Срба који су блокирали путеве на административним прелазима Јариње и Брњак.

Снајперисти надгледају административни прелаз Јариње

На административном прелазу Јариње, гдје су распоређени припадници Росу ради скидања српских регистарских таблица, ситуацију надгледају и снајперисти које је послала Приштина, преносе приштински медији.

Љајми је објавио фотографије припадника Росу опремљеног снајпером на једном од планинских врхова на северу КиМ.

Приштински медији пренијели су да је на истом задатку распоређено више припадника Росу.

На административним прелазима Јариње и Брњак од јутрос је мирно, а саобраћај у оба смјера и даље је у прекиду и обустављен је транспорт робе и производа ка КиМ.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана