Мушкарац пуцао на Миладина Станића

ГС
Мушкарац пуцао на Миладина Станића

ПРЊАВОР - Петар Станић (69) пуцао је на Миладина Станића, шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, јавила је АТВ.

У полицији су, наводећи инцијале, рекли да је око 17 часова Полицијској станици Прњавор пријављено да је на локалном путу у мјесту Кремна код Прњавора, Петар  Станић пуцао из пиштоља на  Миладина Станића, са којим наводно има нерјешене имовинске односе.

Полицијски службеници су затекли Петра Станића и Миладина Станића, а код Петра је пронађен стартни пиштољ "Blow magnum", калибра девет милиметара, док је Миладин Станић имао лаку повреду десног кажипрста, за коју тврди да је настала од метка, који је Петар испалио према њему.

 Станић је за Н1 рекао да је у питању политички обрачун.

 - Човјек из СНСД-а који је рекао када су побиједили да може радити шта хоће. Полиција је дала криву информацију. Не вјерујем ни полицији ни систему - рекао је Станић за Н1.

СДС је упутио безрезервну подршку  Миладину Станићу.

- Као странка осуђујемо брутални напад и рањавање наше посланика. Да ли овај напад има и политичку позадину о чему већ сад постоје одређене индиције, одговор треба да дају надлежни органи у најкраћем могућем року - навео је СДС у саопштењу.

Та странка тражи од надлежних институција што хитније процесуирање починиоца оружаног напада на Станића и максималну заштиту народног посланика СДС-а у наредним данима.

У СНСД-у су рекли да је, према информацијама којима располажу, Станић повријеђен у породичном сукобу који нема никакве везе с политиком.

- Изражавамо жаљење што је дошло до повређивања посланика Станића, али и осуду што лични проблем имовинске природе, који годинама има са рођаком који је и пуцао на њега, Станић покушава да стави у политички контекст - саопштено је из СНСД-а.

У саопштењу се наводи да СНСД очекује од Министарства унутрашњих послова Републике Српске и надлежног тужилаштва да свој посао заврше у складу са својим законским овлашћењима и да цијели случај добије судски епилог.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана